zondag 3 april 2011

Making maskingtape en feestslingers

Mijn zus krijgt een mini teckel. Wil ze al heel lang en ik snapte er niks van. Als een hond tot op mijn heup komt vind ik het eigenlijk pas leuk worden. Tot ik van de week filmpjes zag van Lotje. Ach wat een schatje. Woensdag komt ze. En dus reden tot feest.
Nu leek het mij wel leuk om de mini papieren feestslinger die Jurianne Matter voor hippekippe heeft ontworpen op te sturen naar Lotje als welkomstkado. Wat een fantastisch ontwerp en wat aardig dat hippekippe dit met ons wil delen. Zie hier het ontwerp en de tutorial.Ik had hier en daar al een tutorial gevonden voor het zelf maken van masking tape. Nou vond ik die wat ingewikkeld, want dan moest je de stof op de papieren bovenkant lijmen. Ik dacht dat moet handiger kunnen, met dubbelzijdig tape en inderdaad dat gaat prima.

Benodigdheden: dubbelzijdig tape (bij kluswinkel vloerbedekking tape), vetvrij ovenpapier, schaar en stofje.

Je plakt de tape op een stuk ovenpapier. Je haalt het beschermlaagje van de bovenkant van de tape. Hier plak je de stof op. Het knippen van welke vorm dan ook behoort nu tot de mogelijkheden. Het is het makkelijkst knippen terwijl de tape nog op het ovenpapier zit.
Daarna haal je het van de papier en plakken maar.

Nu nog leren recht knippen.. Maar dit schijnt onmogelijk te zijn als linkshandige. Zo'n speciale schaar helpt ook niks. Ach je kan niet alles hebben.Lotje!


Fijne zondag!

3 opmerkingen:

Chrissie en Heidi zei

Leueueuk idee w.b. de masking tape!!
THANX!

En ja, Lotje ziet er schattig uit :-)

The Pinkhouseladies zei

Leuk idee zeg! en je bent lekker even bezeg!

Wat een lief hondje zeg...lekker om te knuffelen!:D

Unknown zei

Wat een lief lotje!
Leuk het slingertje van Jurianne Matter, heb ik net ook in elkaar geplakt!
Fijne week alvast!