maandag 6 februari 2012

Lactosevrije boerderij taart

Mini is 4! Er was een groot feest op de kinderboerderij gepland. Helaas hebben de rayonhoofden moeten besluiten om het feest naar binnen te verplaatsten, omdat van de kou blauw aangelopen oma's, wellicht ook niet zo feestelijk is. Maar de taart bracht toch het stukje boerderij sfeer met zich mee. Tenminste hij deed zijn best..



Nu is het zo dat mini een lactose intolerantie heeft. Dit leverde een hoop gepuzzel op voor het maken van een feesttaart. Maar het is gelukt, en smaakte echt top, al zeg ik het zelf.. 

Voor alle taartenbakkers onder ons zal ik alle linkjes plaatsen met gebruikte recepten voor deze taart..

Bakvorm (met anti aanbak) even insprayen met bakspray is voldoende.

Ik heb voor 1 laag vulling de helft van dit recept gemaakt. Ik heb de lactosevrije slagroom van MinusL gebruikt (verkrijgbaar bij Jumbo)

U bent gewaarschuwd, ik heb een bezoekje aan deze winkel gebracht in Naaldwijk, walhalla voor de bak en decoreer fan.. In deze gekleurde marsepein zit geen lactose, check dit wel altijd eerst even. Ze zijn sowieso heel hulpvaardig en hebben tips en trucs voor je.

Je hebt ook een zogenaamd dijkje nodig, dit zorgt ervoor dat je vulling losblijft van de marsepein en dit heb ik gemaakt van boter en poedersuiker. Neem de lactosevrije margarine van de AH en vermeng dit met poedersuiker. Verhouding 1 op 1. Dit gebruik je om een dijkje te spuiten maar ook om de taart af te smeren zodat de marsepein blijft plakken.

Het hekje heb ik gemaakt van bruine marsepein en dit heb ik vast geplakt met glazuur, ook de bloemen zitten hiermee vast. Neem wat poedersuiker, paar druppels warm water erbij totdat het een soort behang lijm structuur krijgt, en dan plakken maar.

Vlaggetjes made bij meneer kloddertje roze, natuurlijk met duidelijke instructies ;) Lang stokje door midden gezaagd en twee kleine spleetjes aan de bovenkant in het midden gezaagd zodat het stukje touw daarin kan klemmen.

Verder neem je wat voorhande zijnde boerderijdieren, een tractor en een pinguin, vond ik wel toepasselijk bij dit weer.

Volgend jaar toch weer graag wel op de boerderie.


Geen opmerkingen: