donderdag 9 augustus 2012

Aj jai jippie jippie jeee

Kloddertje is terug van de boerderie en dat gaat gepaard met wat ik noem de stadsblues.. Ik moet altijd heel erg wennen na zo een verblijf in de natuur aan de drukte, het kleine huis en het niet of nauwelijks aanwezig zijn van groen. En dat begon bij de entree op ons dakterras. Ik had een beetje verdrongen dat daar alles was kapot gevroren afgelopen winter.. Er stond mij dus een dode vijg een afgestorven olijfboom en misschien nog wel het ergste, een overleden magnolia te wachten. Wat een treurnis. Het moge duidelijk zijn dit hielp niet mee. Actie dus. Op de dag van aankomst meteen aan de slag, al het dode verwijdert, omgehakt en weggedaan. Behalve de grote vijgenstam, die konden wij zo gauw niet verwerken...

Dan maar versieren..

 Op naar de aj jay jippie jippie jeee winkel om een stel opvrolijkende bloemen aan te schaffen.
 En nu doet de vijgenstam dienst als een soort van zomerkerstboom..
Project winterbestendige lampionnen maken is gestart. Ik heb helaas niet zoveel blikken. Maar het eerste exemplaar is klaar. Eerst een hartje op getekend, gaatjes met dremel erin geboord en neonroze gespoten..

Het andere lampje heb ik van een glazen potje gemaakt. Ik heb een stukje kant genomen, lijmspray erop, vastplakken op potje en dan spuiten. Laten drogen, kant eraf en voila.. Best geinig.

Ben best al een beetje opgevrolijkt zo ondertussen..

5 opmerkingen:

Poesie Oh Hi! zei

Prachtig zo'n zomerkerstboom! Heel fleurig :)

Mars zei

En zo is de stam toch nog heel fleurig geworden :)

Miek zei

Leuk leuk leuk! Zo vrolijk :)

merula zei

nou ziet er heel gezellig uit! Ik zat bijna te hopen op voor -en na foto's.

Mevr. Snoeshaan zei

Daar knap je van op!
Vind het glazen potje met kant heel leuk!