maandag 6 juni 2011

Als gegoten..

Niks geen boerderij meer, wel een dwarse peuter, een blije poes nu de familie weer thuis is en een zeer contente kruk met haar nieuwe outfit.


Hij past, hatsikidee. De truc van het patroon, gewoon een granny square aanhouden voor de bovenkant van de kruk. Zodra je de bocht omgaat een granny maar dan zonder tussenruimte, dus drie stokjes en meteen weer drie stokjes, de hoek met 1 losse ipv 2.
De volgende tour idem als hierboven maar dan 2 stokjes om drie stokjes, dit heb ik twee keer gedaan. En dan eindigen met een tour van twee stokjes. Om het geheel wat strak om de kruk te krijgen heb ik een draad door de openingen geregen/gevlochten om deze vervolgens strak te trekken met een strik aan de onderkant van de zitting.

Nu heb ik ook nog een rond krukje en die is zeer jaloers op dit exemplaar. Ik voel een nieuw project opkomen. Alleen kan ik tot nu nog nergens een patroon vinden voor rond haken. Gezocht de gouden tip..

4 opmerkingen:

Happy in red zei

Misschien bij Crochet with Raymond? Krukje is leuk geworden, top! Ik weet niet of ik de uitleg snap (maar zit stiekem op mn werk te kijken, dus geen concentratie haha), daar moet ik me nog eens op concentreren.
Groetjes,
Esther.

Unknown zei

Mooie kruk-hoes zo! En bedankt voor de uitleg!
Misschien zou je een patroontje voor een gehaakt kleedje (doily) kunnen proberen?
xoxox

The Pinkhouseladies zei

zo dat krukje is heerlijk opgeknapt! Weer lekker lekker creatief bezig geweest!

Kijk eens op onze blog! een kleine verrassing daar!

Groetjes

een kloddertje roze hier zei

tnx ladies! crochet raymond is echt een gouden tip! ojee dat wordt african flower oefenen ;)