woensdag 13 juli 2011

Boerenappeltaart a la kloddertje roze

Na confiture-experimenten, zomerse taartschuitjes, dan nu de boerenappeltaart a la kloddertje..

Voor het deeg:
125 gram koude boter
300 gram tarwebloem
180 gram suiker
1 ei en een eidooier

De vulling:
4 grote appels
2 handjes gewelde rozijnen
eetlepel kaneel
twee eetlepels suiker
180 gram amandelspijs, losgeklopt met half ei.
handje amandelschaafsel
en dan nog twee eetlepels zelfgemaakte confituur van pruim (uit de tuin), sinaasappelen en wilde abrikozen. Maar a la dat mag ook gewoon een jam naar smaak zijn, dit was toevallig nog over.

Bodem wat gaatjes inprikken, amandelspijs erop. De rest mengen en over taart verdelen ( gewelde rozijnen even afdrogen). Nog wat reepjes deeg, eigeel erop en 45 minuten op 180 graden en daar is tie dan.

En het onderdeel Boeren bevind zich in de locatie waar de taart gemaakt is.



Trouwens dat confituur experiment is een doorslaand succes. En ik lees al veel experimenten in blogland met verhalen over pectinegehalte en wanneer het omslagpunt is enz enz. Nu zal ik het grote geheim verklappen.. Geleisuiker speciaal van VanGilse. Kilo fruit, half pak suiker, wel langer laten koken dan 1 minuutje en dan heb je toch een lekkere en niet te zoete confiture te pakken. Daar kan ik zo mee op de boerenmarkt gaan staan.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

fieve zei

Hmmmmmm als ie zo lekker smaakt als ie eruit ziet....!

Mevr. Snoeshaan zei

Yum!