donderdag 28 juli 2011

kloddertje maakt knopen

Of doet in ieder geval een poging daartoe. Onlangs kwam ik dit product tegen. Kneed siliconen. Je kan er elke mal van maken die je wilt. Het wordt vooral gebruikt om mee te bakken of taartversieringen mee te maken. Maar kloddertje kreeg het lumineuze plan om er knopen mee na te maken. Je kent ze wel van die leuke vintage knopen en dan heb je er maar een. Nou dit leek mij dus de oplossing.

Ha dat is dus mooi niet zo makkelijk als ik dan wel dacht. De vormpjes zijn redelijk gelukt, het werkt op zich best goed. Maar dan he. Wat moet daar in om er een knoop van te kunnen maken.

Na veel speurwerk kwam ik erachter, giethars. Ha meneer kloddertje roze klaagt sindsdien over aanhoudende chemische luchten en ik kan hem niet geheel ongelijk geven.Maar de eerste knoop, met een stukje kant erin, is aardig gelukt..

Ik experimenteer verder, want ik wil natuurlijk gekleurde knopen en ik wil dat ze hard zijn.En 24 uur drogen daar heb ik dan eigenlijk ook weer niet het geduld voor.. Iemand tips?!

4 opmerkingen:

Mevr. Snoeshaan zei

Leuk spul, ik heb ook al eens in de webwinkel gekeken, het lijkt me leuk om zelf sieraden te maken met eigen hangers, maar las over stank en lastig gedoe en heb het maar weer even gelaten...
Maar als ik dit dan weer zie, gaan mijn vingers jeuken! Dus experimenteer lekker verder en hou me op de hoogte, misschien ga ik wel meedoen!
Je kunt gekleurde hars kopen, en misschien ook wel speciale kleurstoffen... Succes!

Chrissie en Heidi zei

Ow wouw kloddertje, dit vind ik zeer knap en leuk!! Ze zien er geweldig uit (des te meer omdat de foto's geen stank afgeven) :-). Succes en we blijven graag op de hoogte van je nieuwe ontwerpen!

Oh ja en joepie, want je reactie is geplaatst bij ons!!
Blogger doet soms echt raar... Wij hebben steeds moeilijkheden met onze volgers, je kunt dan niet op hun profiel kijken enzo...

Fijn weekend!

Martine de Regt zei

Hoihoi,
Leuk dat je meedoet met haken op donderdag, ik heb de link van je patroon op m´n blog geplaatst!

groetjes Martine

Je knopen zijn trouwens echt wel geweldig, vooral met het stukje kant erin!

Kirsten zei

Hoi, heb net je blog ontdekt. Leuk! Ik ben gelijk volger geworden. Mooi spul he, dat Silli. Ik gebruik het zelf met fimo klei, dat werkt erg goed. De mallen kunnen met fimo en al de oven in en het komt er prima uit.

Als je tijd hebt, kom je dan ook eens bij mij langs?

Groetjes,
Kirsten