donderdag 31 maart 2011

Geklodder, geklieder, gekladder

Fantastische free vintage clipart gevonden vandaag.



En een beetje hulp van picnik en kloddertjerozehier heeft een nieuwe uitstraling. Best geinig..

dinsdag 29 maart 2011

Simpel doch doeltreffend, knopenarmband how to

En omdat er niet een maar twee collega's weggaan nog een knopenarmbandje gemaakt.
Deze was wel even puzzelen maar met wel een geslaagd eindresultaat.

Volgende keer zal ik een how to fotosessie erbij maken. Nu even alleen op schrift.

Je neemt een stukje draad, bij de pipoos hebben ze dun draad in diverse kleuren dat je makkelijk kan knopen en rijgen. (trouwens ook via internet te vinden)

Je neemt ongeveer een meter draad en vouwt het in de lengte dubbel.
De truc bij deze knopenarmband is dat je knoopjes gebruikt met vier gaatjes (is vast een vakterm voor maar ik ken hem niet)

Dan rijg je de knoopjes zigzaggend aan het draadje. Aan het eind ontstaat er een lus. Die ruimte laat je over . Zie ook de foto, dit lusje gebruik je om aan het eind over een knoopje te doen en dan heb je een sluiting.



Je kan een tweegatknoopje op een viergatknoopjes doen. Die vlecht je dan mee. Het is een beetje puzzelen maar als je aan de slag gaat, zie je het denk ik vanzelf wat ik bedoel. aan het eind een knoopje waarover het lusje past. En voila, een knopenarmband.


Volgende keer met foto's, dan wordt het wellicht nog duidelijker.
Veel plezier met puzzelen!

maandag 28 maart 2011

Oma's kringloop

Dit weekend was ik even man en kindloos, zij waren een weekendje bij opa en oma in Brabant. Superfijn even een weekendje alleen, van die dingen gedaan die anders echt niet te doen zijn met een ventje van 3 in de buurt dat je heel graag wil helpen..Zoals het dakterras karcheren en zomerklaar maken. maar toen kwamen mijn mannen toch met een enorme schat thuis. Oma had alle knopen en oude lapjes stof verzameld, veel meer vintage ga je het niet krijgen.

Meteen aan de slag want collegaatje neemt afscheid en een knopenarmband in elkaar gedraaid.
Tadaaa. Die stof is top!



En Sven was net wakker geworden in de auto toen ze thuis kwamen. In zijn knuistjes(al 1,5 uur) een bosje bloemen, geplukt bij oma in de tuin. Voor mama.. Zucht.. Smelt..

zaterdag 26 maart 2011

appellige appelflap

Deze appelflappen foto kwam ik onlangs tegen op pinterest. Nu geef ik heel toevallig kookles en dat leek mij nou een leuk projectje met mijn leerlingen. Dat vonden zij gelukkig ook.



En tadaa hier dan het resultaat. Simpel maar een superleuk resultaat. Je neemt twee plakjes bladerdeeg. Snijdt er een appelvorm uit. Vult de flap met appel, rozijn, kaneel en suiker. Drukt de zijkantjes dicht met een vork. Bestrijken met ei en voila: een appelige appelflap!

donderdag 24 maart 2011

Gelukkig hebben we de foto's nog..

Hopelijk heeft de tnt vandaag het ruilpakketje bij ingthings afgegeven met inhoud.. Zoniet dan hebben wij gelukkig de foto's nog ;)


een kanten kleedje en een kadolabel, met zelfgemaakte vogel stempel





















Links een kaart gevonden op een vide grenier in Frankrijk en rechts een foto van een echte kloddertjeroze collage. En een stukje kant uit grootmoeders naaikistje.





















Droogbloemen uit eigen tuin, een poezieplaatje en een klein stoffen roosje.





















Twee leuke ansichtkaarten.


















Ik heb er veel plezier in gehad om een pakketje samen te stellen en er een leuke envelop bij te maken. Ik zeg, dat ga ik vaker doen!

Fijne donderdag.

woensdag 23 maart 2011

Blij!

Al de hele week op zoek naar roze ranonkels en ze vandaag gevonden. Daar ben ik blij mee! Helemaal omdat ik al stiekem zeker zeven bloemenwinkels had bezocht deze week en de zoektocht een beetje uit de hand dreigde te lopen..

Hadden ze bij die bloemenzaak ook roze floksen. Ha liep het toch nog beetje uit de hand. Het lapje onder het vaasje heb ik dit weekend gevonden op een stoffenmarkt, was ik ook al zo blij mee.

Eenmaal thuis was er post. Leuke post wel te verstaan. De vintage ruilknopen van Ingthings.


Leuk ingepakt, ik werd steeds blijer..



En dan nog even mijn favoriete vaasje hier in huize kloddertje roze. De kolibrie.. Of ijsvogel. Ach maakt het uit , hij staat altijd erg mooi met blommen erin en maakt mij altijd vrolijk op de een of andere manier


Onderweg ook nog de nieuwe Flow gevonden. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ik denk dat mijn dag niet meer stuk kan.

zondag 20 maart 2011

En de achterkant van de zelfgemaakte envelop

Dit zag ik laatst, die knoopjes op een envelop. Vond ik zo leuk moest ik ook eens proberen. Was moeilijker dan gedacht.. Met als resultaat, het zit een beetje scheef en ik hoop dat dit inhoud er nog inzit bij aankomst ;) Mijn stempel wilde ook niet zo goed maar al met al best een leuk eindresultaat voor mijn eerste zelfgemaakte envelop.

Tipje van de ruil sluier

Van bruin inpakpapier een envelop geknutseld voor ingthings. Nu is het wachten op haar adres en dan zal ik van de week laten zien wat er geruild is.

Onderhandelen

Zondagochtend en alleen met Sven (3 jaar). Ik wil graag even naar een rommelmarkt en bedenk een plan. Eerst even naar de rommelmarkt en dan Zwemmen. Sven blij, ik blij. Sven heeft het gepresteerd om 45 minuten achter elkaar, soort mantra, te blijven zeggen, we gaan zo zwemmelen he mama. Ja hoor Sven we gaan zo zwemmelen, maar mama wil nog heel even kijken. De rommelmarkt viel een beetje tegen, veel handelaren en dat vind ik altijd jammer. Maar tussen mantra en teleurstelling toch een vondst gedaan waar ik erg blij mee ben.


















Sven nu uitgeteld aan het tukken en ik ga een leuke verrassing bij elkaar zoeken voor Ingthings. Ik ben uitgekozen om met haar te ruilen en krijg vintage knopen. Inhoud pakketje houd ik nog even geheim maar later meer.

zaterdag 12 maart 2011

Ketting Borduur

Buuf Sas is jarig en deze ketting vind ik helemaal haar ding. Hanger ooit in een rommelwinkeltje gevonden, was nog van de oma van verkoopster geweest. Gelukkig had ik alles in huis om hem in elkaar te kunnen zetten.















zondag 6 maart 2011

Sunday Market, een echte aanrader!

De Sunday Market was nog leuker dan verwacht. Bijzondere sfeer, veel leuke eetstandjes (zie fotoimpressie) en echt heel veel kramen met crafters en diy-ers. Leuk om te zien en veel nieuwe inspiratie opgedaan. Met de aankopen heb ik mij nog ingehouden..


Drie kaarten met leuke prints van Tamarulla




Een rozen stofje bij de quiltkoffer

Een paddenstoel van strijkkralen. Zoonlief sloopte deze dus tja dan moet je hem wel kopen. Maar de paddestoel was wel met veel liefde gemaakt door de dochter van knotsknetter

Sfeerimpressie


De rijdende traiteur













Lolaviola












Cocolepelie












Lumela












Het zijstraatje

Op naar de Sunday Market

Ella van de blog avonturen van elke dag had een fantastische tip afgelopen week. De Sunday Market, vandaag in Amsterdam bij de Westergasfabriek. Een markt met allemaal zelfgemaakte producten. Ik heb er al de hele week zin in. Op naar Amsterdam!

http://www.sundaymarketamsterdam.com/

zaterdag 5 maart 2011

Ik had het goed te pakken.

Gisterenavond flink aan het klodderen geslagen. Naast armbandje, stempel ook een kistje gepimpt. Borduursel met vogeltje gisteren in de kringloop gevonden!
Ik ben er nog niet helemaal uit.. Wellicht krijgt het nog een nieuwe metamorfose.. Wat vind jij ervan?


Love birdie

Een nieuwe zelfgemaakte stempel. (zie eerder stempel bericht voor tutotial)
Gisteren bij de action heel veel kleuren stempelinkt gekocht. 1 euro per 6 kleuren!


Knopen armband

Mijn eerste knopen armband is een feit. Lang heb ik nagedacht hoe er toch aan te beginnen, ik heb ook hele mooie varianten gevonden op internet maar deze variant was redelijk snel en simpel.

Een leren paarse veter. Uiteinde schuin knippen en stukje plakband erom heen. Dan krijg je de veter makkelijker door de knopen. Het maroussia hangertje heb ik een keer gekregen van mijn collega Esther die ook graag kettingen maakt.
Aan het uiteinde heb ik een lus gemaakt en daarmee kan je de armband vastzetten aan een knoopje.


Tadaa. Een kadootje voor mijn moeder die dinsdag jarig is.

donderdag 3 maart 2011

HIEPERDEPIEP!

Ome Ed is morgen jarig en ik ben los gegaan op de kadoverpakking..






Snuffel

Snuffel is klaar. Een kraamkado voor de juf van de creche. Met veel enthousiasme was ik begonnen aan het Paper Toys project (van H.F.Ullman). Mijn enthousiasme nam al iets af toen er een beschrijving van acht pagina's bij bleek te zitten.. Maar een echte diy-er leest dat natuurlijk niet heel goed door.. Halverwege Snuffel ben ik daar wel van terug gekomen.. Las ik ook ineens dat de moeilijkheidsgraad van Snuffel best hoog bleek te zijn. Afijn Snuffel zit in elkaar, klein detail, hij loopt achteruit.. Ach beter een eigenwijze hond dan geen hond..




dinsdag 1 maart 2011

Label

Een geweldig label idee. Ik zou ze natuurljk ook kunnen bestellen maar ze staan inmiddels op het to do diy lijstje.


Een nieuwe missie. Print krimppapier gezocht!

Nu nog op zoek naar een Nederlandse winkel die print krimppapier verkoopt. Iemand een idee?

http://justsomethingimade.com/2011/02/country-living-shrinky-dink-jewelry/